Kind is Koning (KIK)

Vanaf schooljaar 2017-2018 is er voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 de 'KIK' middag. Tijdens deze middag worden er allerlei workshops aangeboden die het creatieve in de kinderen naar boven haalt. Denk daarbij o.a. aan een workshop timmeren, programmeren, fotografie, sport, sieraden maken, escaperoom, programmeren, Twents, Spaans, handwerken, creatief schrijven en tekenen.
Hierbij schakelen wij naast leerkrachten ook experts in. Zij verzorgen de workshops in overleg met de betrokken leerkrachten.

Kinderen mogen zelf een workshop kiezen die hen interesseert. Na een periode van een aantal weken is er in de laatste week een presentatie van het proces en het product op de meest uiteenlopende manieren. Van een daadwerkelijke handmassage tot een digitale presentatie of demonstratie. Deze presentatie is toegankelijk voor alle belangstellenden.

Overige activiteiten o.a.:

• Engels in alle groepen door een vakleerkracht Engels
  • Gymnastiek op 2 momenten per week door een vakleerkracht
  • Muziek voor kleuters
  • Digitaal (ver)werken in de bovenbouw.
  • Spelend leren bij kleuters
  • Koken m.m.v. de 'OPO kok' Ellen Barink
  • Zapp de schoolhond, op afroep
  • LAB het laboratorium in de Zwaluw m.m.v. 'Makeblock'
  • De X-Wall (interactieve speelwand), mede mogelijk gemaakt door de ouders van de school. Kinderen leren hier op een spelende/sportende manier.